iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Zupka z kalarepy i ryżu brązowego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupka z kalarepy i ryżu brązowego

Zupka z kalarepy i ryżu brązowego

Składniki:

Zupka z kalarepy i ryżu brązowego

 

 

Sposób przygotowania:

Zupka z kalarepy i ryżu brązowego
Kalarepy i marchewkę obieramy z skórki i kroimy .Do garnka z wodą ok 1,5 litra wkładamy umyte skrzydełka od kurczaka i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego. Po ok 10 min wsypujemy ryż brązowy i mieszamy zupkę . Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę kalarepę i pokrojona w kosteczkę marchewkę . Gotujemy do miękkości warzyw .Dodajemy przyprawę uniwersalną lub kostkę warzywną do smaku . Doprawiamy pieprzem i przyprawą w płynie. Zaciągamy śmietaną .Na koniec dodajemy pokrojony drobno szczypiorek .Podajemy