Editha

Editha

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Zupka z kapustą pekińską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo fajna rozgrzewająca zupka. Idealna na zimne dnie.

Zupka z kapustą pekińską

Składniki:

Zupka z kapustą pekińską

 

  • 1 marchewka
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 1 cebula
  • kawałek pora ok 5 cm
  • 1/2 kapusty pekińskiej małej (ok 40dkg)
  • 3 ziemniaki
  • sól
  • pieprz
  • bulion warzywny
  • 1 listek laurowy
  • szczypta imbiru
  • szczypta kminku( ja użyłam mielonego)
  • koperek
  • 2 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Zupka z kapustą pekińską
Cebulę i por pokroić w kostkę lub piórka (jak wolicie) i zeszklić na oliwie. Resztę warzyw - BEZ KAPUSTY- pokroić w kostkę (ziemniaki w większą niż reszta:)) i wrzucić do cebuli i pora. Dodać listek laurowy, sól, pieprz oraz imbir, zalać bulionem i gotować ok 15 min. Kapustę poszatkować i dodać do gotującej się zupki, dodać kminek. Gotować jeszcze ok 5 min. Dodać posiekany koper Ewentualnie doprawić do smaku.

Tagi:

kapusta