Sposób przygotowania:
Żurawinowe babeczki
Migdały zmiel, połącz z mąką i proszkiem do pieczenia oraz z cukrem pudrem.
Dodaj masło i żółtka, zagnieć ciasto.
Z ciasta uformuj kulę i włóż ją do lodówki na 40min.
Gruszki obierz i pokrój na kawałki. Włóż je do rondla razem z żurwiną, wsyp cukier i gotuj 15min. Dodaj żelfix i gotuj aż zgęstnieje. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj. Wylep nim foremki do babeczek. Napełnij je konfiturą.
A z reszty ciasta zrób pokrywki na babeczki.
Piecz na złoto 20min w 180stC.
Posyp cukrem pudrem
Dodaj masło i żółtka, zagnieć ciasto.
Z ciasta uformuj kulę i włóż ją do lodówki na 40min.
Gruszki obierz i pokrój na kawałki. Włóż je do rondla razem z żurwiną, wsyp cukier i gotuj 15min. Dodaj żelfix i gotuj aż zgęstnieje. Ostudź.
Ciasto rozwałkuj. Wylep nim foremki do babeczek. Napełnij je konfiturą.
A z reszty ciasta zrób pokrywki na babeczki.
Piecz na złoto 20min w 180stC.
Posyp cukrem pudrem