czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Żurawinowe cannelloni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Canneloni w takiej formie, to idealny pomysł na kolację we dwoje :) Dodatek żurawiny nadaje mu charakteru :)

Żurawinowe cannelloni

Składniki:

Żurawinowe cannelloni

 

Sposób przygotowania:

Żurawinowe cannelloni
Makaron cannelloni podgotować kilka minut w osolonym wrzątku, aż lekko zmięknie. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę.

Ser żółty zetrzeć na tarce, połowę wymieszać z pokrojonym mięsem i 2 łyżkami żurawiny. Doprawić do smaku. Makaronowe rurki nadziać mięsem z serem żurawiną, a następnie układać w natłuszczanym naczyniu do zapiekania.

Posypać resztą startego sera i przyprawami. Zapiekać 30 minut, pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg).

Przed podaniem udekorować resztą żurawiny i listkami oregano. Smacznego :)