Sposób przygotowania:
Żurawinowe cannelloni
Makaron cannelloni podgotować kilka minut w osolonym wrzątku, aż lekko zmięknie. Fileta z kurczaka pokroić w drobną kostkę.
Ser żółty zetrzeć na tarce, połowę wymieszać z pokrojonym mięsem i 2 łyżkami żurawiny. Doprawić do smaku. Makaronowe rurki nadziać mięsem z serem żurawiną, a następnie układać w natłuszczanym naczyniu do zapiekania.
Posypać resztą startego sera i przyprawami. Zapiekać 30 minut, pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg).
Przed podaniem udekorować resztą żurawiny i listkami oregano. Smacznego :)
Ser żółty zetrzeć na tarce, połowę wymieszać z pokrojonym mięsem i 2 łyżkami żurawiny. Doprawić do smaku. Makaronowe rurki nadziać mięsem z serem żurawiną, a następnie układać w natłuszczanym naczyniu do zapiekania.
Posypać resztą startego sera i przyprawami. Zapiekać 30 minut, pod przykryciem, w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (termoobieg).
Przed podaniem udekorować resztą żurawiny i listkami oregano. Smacznego :)