Sposób przygotowania:
Tortille naleśnikowe z kurczakiem
1. Składniki na ciasto zmiksować, przykryć ściereczką, odstawić na 20 minut.
2. Filet pokroić na duże kawałki, obtoczyć w przyprawie gyros, odłożyć do lodówki.
3. Przygotować sos: śmietanę wlać do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki. Pomidora i ogórka wraz ze skórką pokroić w plastry a sałatę porwać na drobne kawałki.
4. Na patelni rozgrzać kilka kropli oleju. Łyżką wazową wylać porcje ciasta i smażyć naleśniki po 1-2 minuty z każdej strony.
5. Kawałki kurczaka maczać w jajku, następnie obtoczyć w mące. Usmażyć na głębokim oleju na rumiano (ok 3 minuty z każdej strony).
6. Naleśnik posmarować sosem. Włożyć sałatę, kawałek kurczaka, ułożyć plasterki pomidorów i ogórków. Zawinąć i podawać. Smacznego!
2. Filet pokroić na duże kawałki, obtoczyć w przyprawie gyros, odłożyć do lodówki.
3. Przygotować sos: śmietanę wlać do miski, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Odłożyć do lodówki. Pomidora i ogórka wraz ze skórką pokroić w plastry a sałatę porwać na drobne kawałki.
4. Na patelni rozgrzać kilka kropli oleju. Łyżką wazową wylać porcje ciasta i smażyć naleśniki po 1-2 minuty z każdej strony.
5. Kawałki kurczaka maczać w jajku, następnie obtoczyć w mące. Usmażyć na głębokim oleju na rumiano (ok 3 minuty z każdej strony).
6. Naleśnik posmarować sosem. Włożyć sałatę, kawałek kurczaka, ułożyć plasterki pomidorów i ogórków. Zawinąć i podawać. Smacznego!