Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Żurek na białej kiełbasie z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Żurek z ziemniakami i marchwią, ugotowany na białej kiełbasie. Całość zalana śmietaną i doprawiana chrzanem oraz majerankiem dla smakoszy ostrości

Żurek na białej kiełbasie z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żurek na białej kiełbasie z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Żurek na białej kiełbasie z warzywami
Ziemniaki i marchewkę obieramy, kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w plastry. Do garnka wkładamy kiełbasę zalewamy około 1,5 l wody i zagotowujemy, dodajemy warzywa i doprawiamy solą, gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy żur, zabielamy śmietaną. Na koniec doprawiamy chrzanem, pieprzem i majerankiem.
Żurek na białej kiełbasie z warzywami
Etap 1 warzywa obieramy i kroimy w kostkę
Żurek na białej kiełbasie z warzywami
Etap 2 kiełbasę kroimy w plastry i zagotowujemy w wodzie
Żurek na białej kiełbasie z warzywami
Etap 3 dodajemy do kiełbasy warzywa i gotujemy
Żurek na białej kiełbasie z warzywami
Etap 4 zalewamy żurem i śmietaną doprawiamy do smaku