sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 388]

Żurek na schabie

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Delikatny i aromatyczny żurek to idealna wersja dla osób, które nie przepadają za smakiem wędzonki. Jest lekki i dietetyczny, a jego przygotowania banalnie proste.

Żurek na schabie

Składniki:

Żurek na schabie

Składniki

Sposób przygotowania:

Żurek na schabie
1. Plastry schabu posypujemy solą i pieprzem z obu stron. Delikatnie wklepujemy przyprawy.

2. Mięso wkładamy do garnka w wodą. Dodajemy ziela, liście laurowe i przeciśnięty czosnek. Po 20 minutach wsypujemy majeranek.

3. Kiedy schab będzie wystarczająco miękki wlewamy zakwas. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.

4. Żurek podajemy z jajkami. Wedle upodobań dokładamy ulubioną kiełbasę.

Tagi:

schab żurek zupy