czarrna

czarrna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 300]

Ryżanka z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka zupa z kapustą i ryżem sprawdzi się w sam raz na wiosenny, dietetyczny obiad, będzie gotowa w kilka chwil.

Ryżanka z kapustą

Składniki:

Ryżanka z kapustą

 

Sposób przygotowania:

Ryżanka z kapustą
Kości schabowe zagotować, zebrać szumowiny, wrzucić pokrojoną włoszczyznę. Całość gotować około pól godziny. Z wywaru wyłowić kości i warzywa.

Do bulionu wrzucić pokrojoną w plasterki marchewkę oraz wsypać ryż. Gotować 10 minut i dodać poszatkowaną kapustę. Gotować jeszcze 10 minut. Doprawić do smaku. Ewentualnie zabielić.

Smacznego..

Tagi:

ryż kapusta zupy