madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 562]

Żołądki wieprzowe po zamojsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Flaczki wieprzowe z dodatkiem koncentratu pomidorowego z zagęszczone zasmażką z maki i masła, która sprawia że zawiesiste i sycące.

Żołądki wieprzowe po zamojsku

Składniki:

Żołądki wieprzowe po zamojsku

 

Sposób przygotowania:

Żołądki wieprzowe po zamojsku

ETAP 1:

Żołądki wieprzowe po zamojsku
Żołądki wieprzowe zagotowujemy kilkakrotnie

Flaki zalewamy wodą i zagotowujemy. Odcedzamy i płuczemy. Czynności powtarzamy 2 do 3 razy.

Kiedy pozbędziemy się już charakterystycznego zapachu zalewamy wodą, dodajemy kostki rosołowe, liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy do miękkości,

ETAP 2:

Żołądki wieprzowe po zamojsku
Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach

Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do garnka kiedy flaki wieprzowe będą prawie miękkie i gotujemy do miękkości.

ETAP 3:

Żołądki wieprzowe po zamojsku
Zagęszczone flaki przyprawiamy do smaku.

Kiedy składniki będą miękkie przygotowujemy zasmażkę z masła i maki. Zagęszczamy flaki.

Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawiamy do smaku. Podajemy z świeżym pieczywem.


Tagi:

zupa flaki