Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Żurek na wywarze mięsno-grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Apetyczny żurek ugotowany na żeberkach z dodatkiem grzybów leśnych - przepyszny o każdej porze roku.

 Żurek na wywarze mięsno-grzybowym

Składniki:

Żurek na wywarze mięsno-grzybowym

 

Sposób przygotowania:

Żurek na wywarze mięsno-grzybowym
Żeberka dokładnie umyć, pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą. Dodać kostkę rosołową, zagotować. Grzyby umyć, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do wywaru. Dodać majeranek. Gotować pod przykryciem do miękkości. Na koniec wlać zakwas na żur i zagotować. Przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi ziemniakami.