Sposób przygotowania:
Żurek w chlebku
Do naczynia wlewamy wodę. Gdy się zagotuje dodajemy białą kiełbasę, chwilę jeszcze gotujemy.
Następnie rozpuszczamy żurek w odrobinie zimnej wody i zalewamy wrzątek z białą kiełbasą. Chwilę jeszcze gotujemy.
W osobnym naczyniu gotujemy jajko na twardo (około 7min od czasu zawrzenia).
Na talerzu kładziemy chlebek, wlewamy do niego żurek, wkładamy białą ciepłą kiełbasę oraz obrane przekrojone na pół jajko, dekorujemy rzeżuchą i podajemy ciepłe.
Następnie rozpuszczamy żurek w odrobinie zimnej wody i zalewamy wrzątek z białą kiełbasą. Chwilę jeszcze gotujemy.
W osobnym naczyniu gotujemy jajko na twardo (około 7min od czasu zawrzenia).
Na talerzu kładziemy chlebek, wlewamy do niego żurek, wkładamy białą ciepłą kiełbasę oraz obrane przekrojone na pół jajko, dekorujemy rzeżuchą i podajemy ciepłe.