Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Żurek z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Suszone grzybki dodają wykwintnego smaku

Żurek z grzybami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Żurek z grzybami

 

 

Sposób przygotowania:

Żurek z grzybami
Grzyby pokruszyć, namoczyć w 2 szkl wody na 2 godziny, następnie dodać pokrojone ziemniaki, gotować około 15-20 minut. W 2 szkl zimnej wody rozmieszać żurek z torebki, połączyć z gotującymi się grzybami i ziemniakami, dodać posiekany czosnek i majeranek gotować jeszcze około 5 minut. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać ze stopionym boczkiem.
Żurek z grzybami
Etap 1
Żurek z grzybami
Etap 2