jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 20
  • KALORIE: 250
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie zawijaski paprykowo - cebulowe zawsze robię w sezonie paprykowym gdy mam już swoją paprykę. Można je odgrzewać w piekarniku, podawać z barszczem czerwonym.

Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym

farsz :

ciasto :

Sposób przygotowania:

Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Mąkę przesiać do miseczki, dodać drożdże suche ,mleko ,sól, oliwę i wyrobić ciast. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Gdy podwoi swoją objętość ciasto rozwałkować cieniutko na prostokąt 40 x 35 cm. Wyłożyć na ciasto zimny farsz, rozsmarować i zwinąć w rulon, pokroić na porcje 3 centymetrowe i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.

Włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach około 25 minut na złoty kolor.

Podawać z barszczem czerwonym, najlepsze są odgrzewane na drugi dzień.
Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Wyrobić ciasto z podanych składników i odłożyć na 15 minut w ciepłe miejsce
Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Cebulę pokroić w krążki,paprykę w kostkę grubszą
Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Rozgrzać patelnię i podsmażyć cebulę i włożyć paprykę
Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Dusić do miękkości składników, przyprwawić pieorzem, dodać jajko
Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Rozwałować wyrośnięte ciasto i rozsmarować farsz,pociąć na 3-4 cm, kawałki
Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Wóżyć do piekarnika i piecekarnika i piec w 200 stopniach około 25 minit
Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Upieczone podawać można z barszczem czerwonym, można odgrzewać na drugi dzień w piekarniku