Sposób przygotowania:
Zwijaski z farszem paprykowo - cebulowym
Mąkę przesiać do miseczki, dodać drożdże suche ,mleko ,sól, oliwę i wyrobić ciast. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swoją objętość ciasto rozwałkować cieniutko na prostokąt 40 x 35 cm. Wyłożyć na ciasto zimny farsz, rozsmarować i zwinąć w rulon, pokroić na porcje 3 centymetrowe i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.
Włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach około 25 minut na złoty kolor.
Podawać z barszczem czerwonym, najlepsze są odgrzewane na drugi dzień.
Gdy podwoi swoją objętość ciasto rozwałkować cieniutko na prostokąt 40 x 35 cm. Wyłożyć na ciasto zimny farsz, rozsmarować i zwinąć w rulon, pokroić na porcje 3 centymetrowe i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.
Włożyć do piekarnika i piec w 200 stopniach około 25 minut na złoty kolor.
Podawać z barszczem czerwonym, najlepsze są odgrzewane na drugi dzień.