Żydowskie precle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Drożdże rozpuścić w wodzie, połączyć z mąką i jajkiem. Masło roślinne stopić i

Żydowskie precle

Składniki:

Żydowskie precle

 

Sposób przygotowania:

Żydowskie precle
Drożdże rozpuścić w wodzie, połączyć z mąką i jajkiem. Masło roślinne stopić i dodać do masy. Ciasto odstawić do wyrośnięcia i po 30 min podzielić na 8 kawałków i uformować wałeczki o jednakowej długości. Następnie po 2 wałeczki ciasta zawijać w warkocz i wkłądać do wrzącej wody. Kiedy wypłyną na wierzch ułożyć na natłuszczonej blaszce, posypać solą i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 200 st. Piec aż będą złociste.