Sposób przygotowania:
Indyk burger z bobemETAP 1:
Bób zalać wrzątkiem i zostawić na 10 minut, po tym czasie odcedzić i ostudzić.Umyte i osuszone mięso zmielić w maszynce do mięsa lub tak jak ja drobniutko przez kilka minut je posiekać. Przełożyć do miski.
ETAP 2:
Bób obrać z łupin i drobno pokroić. Dodać do mięsa. Dodać przyprawy, otręby oraz majonez i wymieszać na jednolitą masę.
ETAP 3:
Uformować kotlecik. Ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej lub na grillu elektrycznym. Piec około 10 minut. Na jakąś minutę przed końcem pieczenia ułożyć plaster sera.
Sos:
W miseczce wymieszać dokładnie wszystkie składniki sosu, na koniec doprawić chili. Odłożyć do lodówki na 10 minut.
Wykonanie:
Bułkę rozkroić na pół. Ułożyć liść sałaty. Rozsmarować część sosu. Ułożyć 2 plastry pomidora i krążek cebuli. Nałożyć drugi liść sałaty. Położyć delikatnie kotlet indyczy i posmarować resztą sosu. Ułożyć ostatni kawałek pomidora i przykryć bułką.
Smacznego!