2milutka

2milutka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1164]

Babka budyniowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Babka dzięki budyniom jest puszysta i rozpływa się w ustach niczym nie ustępuje tym z piekarni:)

Babka budyniowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babka budyniowa

  • 4 jajka
  • 3/4 kostki margaryny np Palmy
  • 3/4 szklanki cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 szklanki mąki pszennej
  • 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 budynie śmietankowe

Sposób przygotowania:

Babka budyniowa

Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukry miksujemy do rozpuszczenia cukru. Mąkę wymieszać z budyniami i proszkiem do pieczenia margarynę topimy w rondelku zostawiamy do ostygnięcia. Do ubitych białek dodajemy kolejno żółtka miksujemy następnie mąkę z budyniami a na koniec wlewamy roztopioną margarynę wszystko delikatnie mieszamy i wlewamy do wysmarowanej margaryną formy na babkę. Pieczemy 40 min w temp 180*