dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Babka cytrynowa ucierana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Nieskomplikowana babka o cytrynowym smaku.

Babka cytrynowa ucierana

Składniki:

Babka cytrynowa ucierana

 

 

Sposób przygotowania:

Babka cytrynowa ucierana
Ucieramy margarynę na pulchną masę, do tłuszczu dodajemy cukier i dokładnie miksujemy, ciągle ucierając dodajemy po kolei po jednym jajku. Wrzystko dokładnie łączymy. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, startą skórkę z cytryny ( na tarce o drobnych oczkach) i wyciskamy sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy. Wlewamy ciasto do formy i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok 40 minut. Smacznego.