Babka kakaowa

Ciasta « poprzedni | następny »
Krakowianka - Przepis na: Babka kakaowa offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2431
Babka kakaowa
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Babka kakaowa to szybki i prosty przepis na ciasto.


danie wegetariańskie
trudność: łatwe
czas:

Babka kakaowa - SKŁADNIKI:

  • 3 szkl mąka,
  • 15 dag masło,
  • 1 szkl cukier puder,
  • 4 szt jaja,
  • 4 łyżki kakao,
  • 400 ml mleko,
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia,
  • 1/4 łyżeczki aromat rumowy,
  • tłuszcz do formy

Babka kakaowa - PRZYGOTOWANIE:

Do miski włożyć masło, dodać cukier i utrzeć na pulchną masę dodając stopniowo po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia. Do utartych żółtek z masłem dodawać na przemian mąkę z kakao i mleko. Po wyczerpaniu wszystkich składników wlać aromat i dodać sztywno ubitą pianę z białek, wymieszać. Blaszkę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto i piec w temp 180 stopni około 50 minut.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Babka kakaowa  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Ciasto z jabłkami i płatkami migdałów Zielone ciasto z galaretką Skubaniec z jabłkami
Tort a la sernikowy Sernik z mlekiem i brzoskwiniami Ciasto kajmakowo-makowe z jabłkami
Ciasto z prince polo Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami Sernik Izaura - trzy kolory
Szarlotka ulubiona Chałka z foremki Pikantny sernik Eli z grzybami leśnymi

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane