ulcia21

ulcia21

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Babka puchowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Margaryne utrzec z cukrem na gladka

Babka  puchowa

Składniki:

Babka puchowa

 

  • 6 jajek
  • 25 dkg margaryny
  • 2 szklanki cukru
  • 2 szklanki maki ziemniaczanej
  • 6 lyzek maki pszennej
  • 6 lyzek oleju
  • 2plaskie lyzeczki proszku do pieczenia
  • 1lyzka octu
  • cukier puder
  • tluszcz
  • bulka tarta

Sposób przygotowania:

Babka puchowa
Margaryne utrzec z cukrem na gladka mase,wbic jajka ciagle mieszajac.Do masy dodac oba rodzaje maki i proszek do pieczenia,wlac olej i ocet.Dokladnie wymieszac.Forme wysmarowac tluszczem,posypac tarta bulka.Wlac ciasto i piec 40-50 min w temperaturze 180stopni.Po upieczeniu posypac cukrem pudrem..