eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Barszcz z żurawiną i pulpetami drobiowymi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Barszcz czerwony podany w nowy, ciekawy sposób. Czyli z pulpetami przygotowanymi z drobiowego mięsa.

Barszcz z żurawiną i pulpetami drobiowymi

Składniki:

Barszcz z żurawiną i pulpetami drobiowymi

 

 

  • 40 dag piersi z kurczaka
  • 1 łyżka kaszki kukurydzianej
  • 1/3 szklanki śmietanki kremowej
  • sól,pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Barszcz z żurawiną i pulpetami drobiowymi
Buraki,marchewkę umyć,obrać i pokroić w cienkie plasterki,zalać gorącym bulionem,dodać liść laurowy i gotować 20 minut.W połowie gotowania dodać starte na tarce jabłka. Ostawić na 20 minut ,przecedzić i przyprawić do smaku. Żurawinę dodać do barszczu. Piersi z kruczka umyć,osuszyć,zmielić dodać kaszkę kukurydzianą,śmietankę, wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku,uformować małe kulki. Barszcz zagotować,wrzucić pulpety,ugotować je do miękkości.