kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Bezglutenowy chleb drożdżowy z ziarnami i orzecham

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam zapach świeżego chleb! Ten jest super prosty w przygotowaniu. Najwięcej czasu pochłania wyrastanie ciasta i pieczenia ale to nie absorbuje to naszej uwagi.

Bezglutenowy chleb drożdżowy z ziarnami i orzecham

Składniki:

Bezglutenowy chleb drożdżowy z ziarnami i orzecham

podstawowe

Sposób przygotowania:

Bezglutenowy chleb drożdżowy z ziarnami i orzecham
Orzechy łupie i lekko rozdrabniam.

Wszystkie składniki chleba: mąki, nasiona, orzechy, drożdże, sól, miód, i letnią wodę dokładnie mieszam. Przykrywam ręczniczkiem i pozostawiam w cieple na ok. 20-30 min ( ja wkładam do piekarnika nagrzanego do 40' stopni C).

Po tym czasie ciasto ponownie mieszam i przekładam do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostawiam w ciepłe pod przykryciem na kolejne 30 min.

Po wyrośnięciu ciasto piekę w temperaturze 230 st. C przez ok. 50 min.

Ciasto studzę na kuchennej kratce.