gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Biszkopt

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Z takiego biszkoptu wychodzą 3 krążki tortowe.

Biszkopt

Składniki:

Biszkopt

 

  • 5 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 budyń waniliowy 35 gram
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt
Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywno, po czym dodajemy żółtka oraz cukier i dalej ubijamy na puszystą masę. Do masy wsypujemy mąkę, budyń waniliowy i proszek do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy. Ciasto wylewamy do wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą tortownicy. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30-35 minut. Z takiego biszkoptu wychodzą 3 krążki tortowe.