nieuchwytna

nieuchwytna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 350]

Biszkopt migdałowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszny biszkopt migdałowy, który może być urozmaiceniem dla świątecznych ciast.......................

Biszkopt migdałowy

Składniki:

Biszkopt migdałowy

 

  • 6 jajek
  • 20 dag mielonych migdałów
  • 1/2 szkl. cukru
  • 1 op. cukru wanilinowego
  • 3 płaskie łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt migdałowy
1.Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Żółtka utrze z cukrami, dodać proszek do pieczenia, mąkę i na końcu migdały. Zmiksować. 2. Dodawać po łyżce piany i delikatnie ręcznie wymieszać. 3 Wylać do natłuszczonej tortownicy (śr. ok. 20 cm). 4.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 25 minut - do suchego patyczka.