Sposób przygotowania:
Mój biszkopt
Biszkopt:Oddzielić białka od żółtek. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Do miseczki wlać żółtka do nich dodać proszek do pieczenia, olej i ocet. Do ubitych białek dodać cukier i dalej miksować, potem żółtka z miseczki- miksować. Na sam koniec dodać mąkę i lekko wymieszać drewnianą łyżką. Tak przygotowane ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną folią i piec 45 min. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół.
Masa jabłkowa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przesmażyć z masłem. Pod koniec dodać sypkie galaretki. Ciepłe wyłożyć naa biszkopt i przykryć drugą częścią biszkoptu.
Wierzch: Galaretkę rozpuścić w 1/2 l wody. Śmietane ubić na sztywno z cukrem waniliowym, dodać tężejącą galaretkę. Wyłożyć na biszkopt. Posypać startą czekoladą. Smacznego:)
Masa jabłkowa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach i przesmażyć z masłem. Pod koniec dodać sypkie galaretki. Ciepłe wyłożyć naa biszkopt i przykryć drugą częścią biszkoptu.
Wierzch: Galaretkę rozpuścić w 1/2 l wody. Śmietane ubić na sztywno z cukrem waniliowym, dodać tężejącą galaretkę. Wyłożyć na biszkopt. Posypać startą czekoladą. Smacznego:)
kasik12
luna
misia14
msewka
eli_555