2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1460]

Bób smażony na masełku z czosnkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna propozycja dla tych, którzy lubią chrupać młodziutki bób solo, lub jako przekąska. Polecam w tym wydaniu jest bardzo smaczny.

Bób smażony na masełku z czosnkiem

Składniki:

Bób smażony na masełku z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Bób smażony na masełku z czosnkiem

ETAP 1:

Bób wrzucić na osolony wrzątek, gotować 5-10 minut w zależności od tego jak chcemy aby był miękki, odcedzić na durszlaku, przelać zimną wodą i obrać z łupinek.

Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekaną drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, zeszklić 2-3 minuty, po czym dodać pokrojoną natkę pietruszki i bób, wymieszać, smażyć 3 minuty, doprawić do smaku solą oraz kolorowym pieprzem z młynka, posypać startym drobno parmezanem.

Podawać na ciepło.

Smacznego!

Tagi:

dania bób