Sposób przygotowania:
Galaretki z kurczakiem i warzywami
Mięso myjemy, oczyszczamy. Warzywa obieramy. Mięso wkładamy do garnka, zalewamy litrem wody, wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy oraz lubczyk, sól i pieprz. Gotujemy ok. 1 godziny, zbierając co jakiś czas męty. Wyjmujemy kurczaka, wkładamy warzywa, gotujemy na wolnym ogniu kolejną godzinę. Bulion doprawiamy solą i pieprzem. Wyjmujemy warzywa, bulion przecedzamy przez sito. Dodajemy posiekany koperek. Do bulionu dodajemy żelatynę, mieszamy.
Mięso kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem.
Groszek odsączamy z zalewy.
Warzywa z zupy - marchew i pietruszkę - kroimy w cienkie plastry i półplasterki .
Do filiżanek wrzucamy kawałki mięsa i warzywa, zalewamy bulionem, odstawiamy do stężenia. Gdy galaretka stężeje, wyjmujemy z filiżanek.
Mięso kroimy na kawałki, posypujemy solą i pieprzem.
Groszek odsączamy z zalewy.
Warzywa z zupy - marchew i pietruszkę - kroimy w cienkie plastry i półplasterki .
Do filiżanek wrzucamy kawałki mięsa i warzywa, zalewamy bulionem, odstawiamy do stężenia. Gdy galaretka stężeje, wyjmujemy z filiżanek.