SUPERPRZEPIS

Bombki z mleka w proszku

         
ocena: 5/5 głosów: 8
Bombki z mleka w proszku Więcej zdjęć (5)

Pyszne i czekoladowe kuleczki z mleka w proszku.

Składniki:

Bombki z mleka w proszku

  • 50 dkg mleka w proszku
  • 20 dkg masła
  • 12,5 dkg margaryny
  • 30dkg cukru pudru
  • aromat migdałowy do smaku
  • 5 łyzek wiórek kokosowych
  • kieliszek wódki lub spirytus

  • polewa czekoladowa

  • płatki migdałowe

  • wafelki lub okrądłe kruche ciasteczka
  • marmolada

Sposób przygotowania:

Bombki z mleka w proszku

Miękkie masło i margarynę miksujemy z cukrem pudrem na gładką masę dodajemy mleko w proszku,aromat migdałowy,wiórki kokosowe,wódkę dobrze wyrabiamy.Jezeli masa bedzie trochę wolna to dodać trochę mleka w proszku ,a jezeli będzi się kruszyć podczas robienia kulki dodac 1-2 lyzki mleka i dobrze wyrobić. Wafelki lub ciasteczka smarujemy cienko marmoladą ,z masy robimy kulkę wielkosci orzecha włoskiego i kulkę kładziemy na marmoladę, brzegi kulki wyrównujemy z wafelkiem lub ciasteczkiem.Gotową polewę czekoladową rozpuszczamy w kąpieli wodnej lub mikrofalówce.Kulkę zanurzamy do połowy w polewie czekoladowej.Dla ozdoby mozna zrobic z płatków migdałowych uszy.. POLECAM ! ! !