SUPERPRZEPIS

Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą

  • pacpaw
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1
Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą Więcej zdjęć (5)

bruschetta z akcentem wielkanocnym

Składniki:

Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą

 

Sposób przygotowania:

Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą
Pomidory kroimy w kostkę. Liście bazylii drobno szatkujemy i dodajemy do pomidorów. Wlewamy łyżkę oleju lnianego. Solimy do smaku i mieszamy. Bagietkę kroimy w kromki, które następnie podgrzewamy na patelni grillowej. Zarumienione nacieramy z jednej strony ząbkiem czosnku. Kładziemy ściętą rzeżuchę i nakładamy masę pomidorowo-bazyliową. Najlepiej smakuje na jeszcze ciepłych kromkach bagietki. Smacznego.
Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą
Pokrojone w kostkę pomidory mieszamy z bazylią i olejem
Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą
Kromki bagietek podsmażamy na patelni grillowej
Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą
Kromki smarujemy olejem lnianym i kładziemy rzeżuchę
Bruschetta z olejem lnianym i rzeżuchą
Na góre zaś wędruje masa pomidorowa z bazylią