aneczka84

aneczka84

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 109]

Budyń waniliowo-kokosowy z konfiturką.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo pyszny deser na niedzielne popołudnie

Budyń waniliowo-kokosowy z konfiturką. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Budyń waniliowo-kokosowy z konfiturką.

 

  • saszetka budyniu waniliowego
  • 1 szklanka mleka 1,5%
  • 5 dużych łyżek wiórków kokosowych
  • łyżka konfitur z czerwonej porzeczki z kolendrą

Sposób przygotowania:

Budyń waniliowo-kokosowy z konfiturką.
Do rondelka wlewamy mleko i wstawiamy na duży ogień. Do szklanki wlewamy 1/4 szklanki mleka i wsypujemy budyń. mieszamy aż się ładnie budyń rozpuści, gdy już nam mleczko będzie prawie się gotowało wlewamy rozpuszczony budyń i dodajemy wiórki kokosowe. Wszystko energicznie mieszamy, do momentu aż konsystencja stanie się "budyniowa". Gorący budyń przelewamy do miseczek i czekamy aby nam przestygnął. Na ostudzony budyń waniliowo-kokosowy dajemy dużą łyżkę konfitur z czerwonej porzeczki z kolendrą. Gotowy deser zajadamy ze smakiem. SMACZNEGO !! :)
Budyń waniliowo-kokosowy z konfiturką.
Na sam koniec dodajemy łyżkę konfiturki z czerwonej porzeczki z kolendrą.