Certa, flądra lub plastuga z wody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smakowita rybka..polecam.mmm

Certa, flądra lub plastuga z wody

Składniki:

Certa, flądra lub plastuga z wody

 

  • Składniki:
  • 1 kg 20 dag ryby
  • wywar
  • sól
  • 4 dag masła
  • zielenina

 

Sposób przygotowania:

Certa, flądra lub plastuga z wody
Przygotowanie:
Rybę sprawić, opłukać. Z warzyw, wody, soli i przypraw ugotować wywar, odcedzić. Do gorącego wywaru włożyć rybę, gotować powoli ok. 25 minut(zależnie od wielkości tuszki). Ugotowaną rybę wyłożyć na półmisek, skropić masłem, przybrać zieleniną. Podawać z ziemniakami i surówką z warzyw.