Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Chrupiące panierowane skrzydełka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Apetyczne chrupiące skrzydełka z kurczaka.

Chrupiące panierowane skrzydełka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Chrupiące panierowane skrzydełka

 

  • 6 skrzydełek z kurczaka
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • przyprawa do kurczaka
  • przyprawa uniwersalna
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Chrupiące panierowane skrzydełka
Skrzydełka obieramy, myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, wsypujemy przyprawę uniwersalną i gotujemy do miękkości. Ugotowane skrzydełka wyjmujemy z wywaru, studzimy. Oprószamy skrzydełka przyprawą do kurczaka. Starannie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Chrupiące panierowane skrzydełka
Skrzydełka obieramy, myjemy i wkładamy do garnka. Zalewamy wodą, wsypujemy przyprawę uniwersalną i gotujemy do miękkości.
Chrupiące panierowane skrzydełka
Ugotowane skrzydełka wyjmujemy z wywaru, studzimy. Oprószamy skrzydełka przyprawą do kurczaka. Starannie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.