SUPERPRZEPIS

Ciasteczka francuskie ( rożki )

  • 6
  • Bo
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6
Ciasteczka francuskie ( rożki )

Francuskie ciasteczka z nadzieniem z serka philadelphia i mascarpone z dodatkiem czekolady , smaczne , szybkie w wykonaniu ....

Składniki:

Ciasteczka francuskie ( rożki )

 

  • Gotowe ciasto francuskie ( 275 g)
  • Czekolada mleczna 100 g
  • 1/4 szklanki serka Philadelphia
  • 1/4 szklanki serka Mascarpone
  • 3 łyżki cukru
  • 1 żółtko
  • 1 łyżka mąki
  • jajko do posmarowania gotowych rożków

Sposób przygotowania:

Ciasteczka francuskie ( rożki )
Ciasto podzielić na równe kwadraty . Do miski włożyć serek philadelphia , mascarpone , żółtko , mąkę , cukier . Czekoladę bardzo drobno pokroić , dodać do serków , wszystko razem bardzo dokładnie wymieszać . Na każdy kwadrat kłaść nadzienie , sklejać rożki , posmarować roztrzepanym jajkiem , piekarnik rozgrzać do 180 - 190 *C piec około 15- 20 minut , do zrumienienia .