Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Ciasteczka z gałką i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepyszne i aromatyczne ciasteczka

Ciasteczka z gałką i cynamonem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciasteczka z gałką i cynamonem

 

 

Sposób przygotowania:

Ciasteczka z gałką i cynamonem
W misce zmiksować miękkie masło z cukrem. Wbić jajko i zmiksować, aż składniki się dobrze połączą. W osobnym naczyniu zmieszać: mąkę, sól, proszek i gałkę muszkatołową. Wsypać do pierwszej miski i zmiksować na gładkie ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę. Następnie łyżeczką nabierać porcje masy i formować kuleczki. Na talerzu wymieszać cukier puder i cynamon. Obtaczać w tym kuleczki. Układać na blasze i spłaszczać delikatnie łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut. Moje ulubione ‘przedświąteczne’ ciasteczka z cynamonem i gałką muszkatołową
Ciasteczka z gałką i cynamonem
W misce zmiksować miękkie masło z cukrem. Wbić jajko i zmiksować, aż składniki się dobrze połączą.
Ciasteczka z gałką i cynamonem
W osobnym naczyniu zmieszać: mąkę, sól, proszek i gałkę muszkatołową. Wsypać do pierwszej miski i zmiksować na gładkie ciasto. Wstawić do lodówki na godzinę.
Ciasteczka z gałką i cynamonem
Następnie łyżeczką nabierać porcje masy i formować kuleczki. Na talerzu wymieszać cukier puder i cynamon. Obtaczać w tym kuleczki.
Ciasteczka z gałką i cynamonem
Układać na blasze i spłaszczać delikatnie łyżką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 15 minut.

Tagi:

jajko jajka