mika1223

mika1223

Kucharz
[Przepisów: 18]

Ciasto makowo-jabłkowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

to ciasto znalazłam w gazecie jest naprawdę dobre

Ciasto makowo-jabłkowe

Składniki:

Ciasto makowo-jabłkowe

 

  • 1 szklanka mąki,
  • 1 szklanka cukru,
  • 1 szklanka maku ,
  • kostka margaryny,
  • 2 winne jabłka,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 4 jajka

Sposób przygotowania:

Ciasto makowo-jabłkowe
Mąkę,cukier i mak wsypujemy do miski.Mieszamy.Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Dodajemy do miski z suchymi składnikami ciasta.Margarynę roztapiamy na małym ogniu.Studzimy i wlewamy do miski.Jajka ubijamy i mieszamy z ciastem.Wsypyjemy proszek do pieczenia ostrożnie mieszamy.Ciasto wlewamy do keksówki.Pieczemy ok.50 minut w temp.160 stopni.