wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Ciasto pychotka II :)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Wersja z również z krakersami i bitą śmietaną , ale masa tiramisu......

Ciasto pychotka II :)

Składniki:

Ciasto pychotka II :)

 

  • 2 paczki krakersów
  • Masa tiramisu:
  • 500ml serka do Tiramisu (Dr Oetkera)
  • 0,5 szklanki mleka
  • 5g żelatyny w proszku
  • 300 ml śmietanki 30%
  • 5 łyżek cukru pudru
  • Bita śmietana:
  • 400ml śmietanki 30%
  • 2 opakowania "śmietan fixu"
  • 3 łyżki cukru pudru
  • łyżka cukru waniliowego

 

  • dodatkowo polewa tiramisu

 

Sposób przygotowania:

Ciasto pychotka II :)
Masa Tiramisu: 300ml śmietany ubijamy na sztywno, dodajemy pod koniec cukier puder. Mleko podgrzewamy, rozpuszczamy w nim żelatynę, odstawiamy, dodajemy łyżkę serka do Tiramisu, mieszamy, jak masa zacznie stygnąć, dodajemy pozostały serek a na koniec bitą śmietanę. Bita śmietana: Śmietanę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru, śmietan fixu i cukru waniliowego. Na blachę układamy warstwę krakersów, przykrywamy masą tiramisu, następnie układamy drugą warstwę krakersów, polewamy polewą Tiramisu, ponownie przykrywamy krakersami, a na samą górę dajemy bitą śmietanę. Wkładamy do lodówki na ok pół dnia aby krakersy zmiękły. Smacznego !!!! :)