Ciasto szefa

ADAIDA

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
Ciasto szefa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczne.Uwielbia go cała moja rodzina.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto szefa - SKŁADNIKI:

  • gotowy biszkopt o grubości 2 cm
  • 2 śmietany kremówki 30% (330ml)
  • 2 op. herbatników maślanych
  • masa krówkowa "kajmak"
  • frużelina jagodowa
  • platki migdałowe
  • rodzynki ok.20sztuk
  • 2 fixy do śmietany
  • łyżka cukru pudru

Ciasto szefa - PRZYGOTOWANIE:

1. Na biszkopt wyłóż jedną ubitą śmietanę z fixem,połączoną z 1/4 puszki masy krówkowej kajmak. 2. Następnie ułóż warstwę herbatników posmarowanych "kajmakiem , a na to warstwę suchych herbatników. Posmaruj ją frużeliną. 3. Ubij drugą śmietanę z fixem oraz łyżką cukru pudru (lekko czubatą) i nałóż na herbatniki posmarowane frużeliną. 4.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi i ułóż gdzieniegdzie rodzynki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto szefa (strona 1 z 1)  
marietta

marietta

2012-01-17 21:20
Pyszotka!5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto piernikowo-porzeczkowe Torcik niebo i ziemia Ciasto lekki puch
 Przekładaniec Agi Tort warstwowy piernikowo-pomarańczowy Biszkopt z jabłkami i galaretką
Biszkopt z jabłkami i kokosem Rolada czekoladowa z prażonym słonecznikiem Mini torciki à la Sacher
Tort orzechowy na moje 30 urodziny Wuzetka z twarogiem Ciasto torcikowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane