Ciasto szefa

ADAIDA - Przepis na: Ciasto szefa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
Ciasto szefa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczne.Uwielbia go cała moja rodzina.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto szefa - SKŁADNIKI:

  • gotowy biszkopt o grubości 2 cm
  • 2 śmietany kremówki 30% (330ml)
  • 2 op. herbatników maślanych
  • masa krówkowa "kajmak"
  • frużelina jagodowa
  • platki migdałowe
  • rodzynki ok.20sztuk
  • 2 fixy do śmietany
  • łyżka cukru pudru

Ciasto szefa - PRZYGOTOWANIE:

1. Na biszkopt wyłóż jedną ubitą śmietanę z fixem,połączoną z 1/4 puszki masy krówkowej kajmak. 2. Następnie ułóż warstwę herbatników posmarowanych "kajmakiem , a na to warstwę suchych herbatników. Posmaruj ją frużeliną. 3. Ubij drugą śmietanę z fixem oraz łyżką cukru pudru (lekko czubatą) i nałóż na herbatniki posmarowane frużeliną. 4.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi i ułóż gdzieniegdzie rodzynki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto szefa (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2012-01-17 21:20
Pyszotka!5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Ciasto cytrynowe Śmietanowiec z brzoskwiniami Puchatek, czyli ciasto z kremem
Ciasto z majonezem i kakao Rolada biszkoptowa z musem brzoskwiniowym Kakaowe z bananami
Ciasto z delicjami, galaretką i kremem Rafaello kokosowo-brzoskwiniowe Potrójnie truskawkowe
Biszkopt  królewski Wuzetka, czyli ciasto W-Z Słonecznikowiec, czyli ciasto ze słonecznikiem

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane