Ciasto szefa

ADAIDA

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
Ciasto szefa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczne.Uwielbia go cała moja rodzina.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto szefa - SKŁADNIKI:

  • gotowy biszkopt o grubości 2 cm
  • 2 śmietany kremówki 30% (330ml)
  • 2 op. herbatników maślanych
  • masa krówkowa "kajmak"
  • frużelina jagodowa
  • platki migdałowe
  • rodzynki ok.20sztuk
  • 2 fixy do śmietany
  • łyżka cukru pudru

Ciasto szefa - PRZYGOTOWANIE:

1. Na biszkopt wyłóż jedną ubitą śmietanę z fixem,połączoną z 1/4 puszki masy krówkowej kajmak. 2. Następnie ułóż warstwę herbatników posmarowanych "kajmakiem , a na to warstwę suchych herbatników. Posmaruj ją frużeliną. 3. Ubij drugą śmietanę z fixem oraz łyżką cukru pudru (lekko czubatą) i nałóż na herbatniki posmarowane frużeliną. 4.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi i ułóż gdzieniegdzie rodzynki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto szefa (strona 1 z 1)  
marietta

marietta

2012-01-17 21:20
Pyszotka!5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kostka malinowa Ciasto Barbórkowe Ciasto Metrowiec
Przepyszny kawowiec  Najlepszy sernik owocowy Słonecznikowiec
Biszkopt z malinowa pianką Kremowiec z bananami Ciasto Usta Adama
Krówka na biszkopcie Ciasto "Rajski ptak" Rolada orzechowo-mirabelkowa

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane