Ciasto szefa

ADAIDA - Przepis na: Ciasto szefa offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
Ciasto szefa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczne.Uwielbia go cała moja rodzina.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto szefa - SKŁADNIKI:

  • gotowy biszkopt o grubości 2 cm
  • 2 śmietany kremówki 30% (330ml)
  • 2 op. herbatników maślanych
  • masa krówkowa "kajmak"
  • frużelina jagodowa
  • platki migdałowe
  • rodzynki ok.20sztuk
  • 2 fixy do śmietany
  • łyżka cukru pudru

Ciasto szefa - PRZYGOTOWANIE:

1. Na biszkopt wyłóż jedną ubitą śmietanę z fixem,połączoną z 1/4 puszki masy krówkowej kajmak. 2. Następnie ułóż warstwę herbatników posmarowanych "kajmakiem , a na to warstwę suchych herbatników. Posmaruj ją frużeliną. 3. Ubij drugą śmietanę z fixem oraz łyżką cukru pudru (lekko czubatą) i nałóż na herbatniki posmarowane frużeliną. 4.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi i ułóż gdzieniegdzie rodzynki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto szefa (strona 1 z 1)  
marietta

marietta
offline

2012-01-17 21:20
Pyszotka!5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Kakaowe ciasto z masą serkową Biszkoptowy przekładaniec z aronią Kostka cappuccino z rumem i rodzynkami
Jabłkowy przekładaniec Ananasowiec z kokosem Weekendowe ciacho
Ciemny biszkopt na oleju Ciasto z malinami i truskawkami Ciasto ze słonecznikiem i kremem karmelowym
Biszkopt kakaowy I Niebiańskie ciasto dla dorosłych Kosmiczne ciasto szpinakowe

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane