Ciasto szefa

ADAIDA

Mistrz Kuchni
Przepisy: 97
Ciasto szefa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Bardzo smaczne.Uwielbia go cała moja rodzina.


trudność: łatwe
czas:

Ciasto szefa - SKŁADNIKI:

  • gotowy biszkopt o grubości 2 cm
  • 2 śmietany kremówki 30% (330ml)
  • 2 op. herbatników maślanych
  • masa krówkowa "kajmak"
  • frużelina jagodowa
  • platki migdałowe
  • rodzynki ok.20sztuk
  • 2 fixy do śmietany
  • łyżka cukru pudru

Ciasto szefa - PRZYGOTOWANIE:

1. Na biszkopt wyłóż jedną ubitą śmietanę z fixem,połączoną z 1/4 puszki masy krówkowej kajmak. 2. Następnie ułóż warstwę herbatników posmarowanych "kajmakiem , a na to warstwę suchych herbatników. Posmaruj ją frużeliną. 3. Ubij drugą śmietanę z fixem oraz łyżką cukru pudru (lekko czubatą) i nałóż na herbatniki posmarowane frużeliną. 4.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi i ułóż gdzieniegdzie rodzynki.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto szefa (strona 1 z 1)  
marietta

marietta

2012-01-17 21:20
Pyszotka!5.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Biszkopty
Tęczowa rolada z mascarpone Orzechowo-kokosowa pokusa Ciasto biszkoptowe z masą śmietanową
Najłatwiejsze ciasto Magiczne ciasto limonkowe Biszkoptowe kokosanki
Biszkopt kakaowy-baza do ciast i tortów Świąteczny Alkoholowiec Placek kokosowy z galaretką
Rolada sernikowo-krówkowa Ciasto biszkoptowe z kremem Ciasto z jabłkami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane