ADAIDA

ADAIDA

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Ciasto szefa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne.Uwielbia go cała moja rodzina.

Ciasto szefa

Składniki:

Ciasto szefa

 

  • gotowy biszkopt o grubości 2 cm
  • 2 śmietany kremówki 30% (330ml)
  • 2 op. herbatników maślanych
  • masa krówkowa "kajmak"
  • frużelina jagodowa
  • platki migdałowe
  • rodzynki ok.20sztuk
  • 2 fixy do śmietany
  • łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Ciasto szefa
1. Na biszkopt wyłóż jedną ubitą śmietanę z fixem,połączoną z 1/4 puszki masy krówkowej kajmak. 2. Następnie ułóż warstwę herbatników posmarowanych "kajmakiem , a na to warstwę suchych herbatników. Posmaruj ją frużeliną. 3. Ubij drugą śmietanę z fixem oraz łyżką cukru pudru (lekko czubatą) i nałóż na herbatniki posmarowane frużeliną. 4.Wierzch ciasta posyp płatkami migdałowymi i ułóż gdzieniegdzie rodzynki.

Tagi:

biszkopt