Ciasto z kiwi

Sylwia20 - Przepis na: Ciasto z kiwi offline

Kucharz
Przepisy: 11
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ciasto z kiwi
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Ciasto z kiwi


trudność: łatwe
czas:

Ciasto z kiwi - SKŁADNIKI:

  • Biszkopt:
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3/4 szklanki mąki pszennej
  • 6 jajek
  • 2 opakowania kisielu agrestowego
  • 1 łyżka octu lub spirytusu
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • M asa kisielowa:
  • 200 g masła
  • 3 szklanki wody 2 opakowania kisielu agrestowego
  • 1 opakowanie galaretki agrestowej
  • Masa śmietankowa:
  • 500 g śmietany (36%)
  • 2 opakowania galaretki agrestowej
  • 2 szklanki wody
  • Ponadto:
  • 5 sztuk kiwi
  • papier do pieczenia

Ciasto z kiwi - PRZYGOTOWANIE:

Biszkopt: 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. 2. Dodać ocet lub spirytus. 3. Wsypać mąkę z kisielem oraz proszkiem do pieczenia i wymieszać. 4. Ciasto wlać do wyłożonej papierem blaszki. 5. Piec ok. 30 min. w temp. 180C. Masa kisielowa: 1. Kisiele ugotować w 3 szklankach wody. 2. Do gorącego kisielu wsypać galaretkę i dodać masło. Wymieszać i wystudzić. Masa śmietankowa: 1. Śmietanę schłodzić, ubić. 2. Dodać lekko tężejące galaretki rozpuszczone w wodzie. Ciasto z kiwi: 1. Na ostudzonym cieście rozsmarować połowę masy kisielowej. 2. Ułożyć plasterki kiwi. 3. Przykryć pozostałą masą kisielową. 4. Na wierzchu rozsmarować masę śmietankową, schłodzić. 5. Dowolnie udekorować.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z kiwi (strona 1 z 1)  
garger

garger
offline

2009-08-04 18:46
Gazetka się kłania żałosne
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Orzechowy z bezą Babka piernikowa Ciasto  chmurka
Sernik Tiramisu Fale dunaju z gruszkami Drożdżówki z dżemem jagodowym
Pełnoziarnista tarta z jabłkami Ciasto drożdżowe ze śliwkami Torcik bezowy z kremem toffi
Mocno kokosowe ciacho Sernik na zimno z bananami Marchwiowy metrowiec

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane