Ciasto z miodem

Ciasta « poprzedni | następny »
Termar - Przepis na: Ciasto z miodem offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 357
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Ciasto z miodem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne jest to ciasto po 2 dniach od upieczenia


trudność: łatwe
czas:

Ciasto z miodem - SKŁADNIKI:

  • 12 dag masła
  • 7 dag miodu
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 20 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 filiżanki mleka
  • tłuszcz i mąka do formy

Ciasto z miodem - PRZYGOTOWANIE:

Masło utrzeć z miodem na puszystą masę. Pojedynczo wbijać jaja, po każdym masę dobrze ucierając. Na końcu dodać cynamon, cukier waniliowy - ubijać jeszcze przez chwilę. Sodę rozpuścić w mleku. Mieszając, wlać powoli do masy. Wsypać mąkę i proszek, mieszać aż ciasto będzie jednolite. Ciasto przelać do podłużnej formy, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 stopni C. Wystudzić w formie. Wyjąć z foremki, przepołowić je wzdłuż, na 3 części, przełożyć kremem np śmietanowym lub waniliowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z miodem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane