Ciasto z miodem

Ciasta « poprzedni | następny »
Termar offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 357
zdjęcia: 1 z 1
Ciasto z miodem
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Smaczne jest to ciasto po 2 dniach od upieczenia


trudność: łatwe
czas:

Ciasto z miodem - SKŁADNIKI:

  • 12 dag masła
  • 7 dag miodu
  • 2 jaja
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 20 dag mąki
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 1 płaska łyżeczka sody
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 filiżanki mleka
  • tłuszcz i mąka do formy

Ciasto z miodem - PRZYGOTOWANIE:

Masło utrzeć z miodem na puszystą masę. Pojedynczo wbijać jaja, po każdym masę dobrze ucierając. Na końcu dodać cynamon, cukier waniliowy - ubijać jeszcze przez chwilę. Sodę rozpuścić w mleku. Mieszając, wlać powoli do masy. Wsypać mąkę i proszek, mieszać aż ciasto będzie jednolite. Ciasto przelać do podłużnej formy, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 stopni C. Wystudzić w formie. Wyjąć z foremki, przepołowić je wzdłuż, na 3 części, przełożyć kremem np śmietanowym lub waniliowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Ciasto z miodem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino Dyniowe buchty z marmoladą
Ciasto Bawole oczy Sernikobrownies z dynią Lekkie ciasto z malinami
Dyniowy sernik z dyniową galaretką Ciasto na zimno 3 bit Kakaowo - serowe ciasto
Ciasto czekoladowe Limonkowy torcik z kiwi Aromatyczne ciasto z dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane