olkaaa

olkaaa

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 385]

Ciemne ciasto z dżemem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciekawa propozycja dla ciemnego ciasta biszkoptowego, a mianowicie dodatek w postaci dżemu porzeczkowego.

Ciemne ciasto z dżemem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Ciemne ciasto z dżemem

 

  • 8 łyżek kakao
  • ½ szklanki cukru
  • 3 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ½ szklanki oleju
  • ½ słoika dżemu porzeczkowego
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka

 

Sposób przygotowania:

Ciemne ciasto z dżemem
Jajka wybijam do miski. Następnie jajka z połową cukru ucieram za pomocą miksera. Pozostały cukier łączę z kakao, po czym dodaję go do utartych jajek. Do ciasta dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam. Olej łączę z mlekiem, po czym łączę składniki z ciastem. Na koniec dodaję dżem. Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180C przez około 40 minut.
Ciemne ciasto z dżemem
Jajka myje, a następnie wybijam do miski.
Ciemne ciasto z dżemem
Następnie jajka z połową cukru ucieram za pomocą miksera.
Ciemne ciasto z dżemem
Do ciasta dodaję mąkę z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszam.
Ciemne ciasto z dżemem
Olej łączę z mlekiem, po czym łączę składniki z ciastem.

Tagi:

jajko jajka