mysliwa

mysliwa

Szef Kuchni
[Przepisów: 16]

Cos na wiosne..?....zupa typowo Wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

wiosenna pora,leciutka zupka.... ;)

Cos na wiosne..?....zupa typowo Wiosenna

Składniki:

Cos na wiosne..?....zupa typowo Wiosenna

 

  • 3 kurze skrzydelka,
  • 15 dag zielonego groszku[moze byc z puszki lub mrozony],
  • porcja wloszczyzny,
  • 4 pieczarki,
  • 20 dag ryzu,
  • lyzka maggi w plynie,
  • lyzka oliwy,
  • lyzka posiekanego koperku,
  • lyzka natki pietruszki,
  • pieprz i sol do smaku
  • 7 szklanek wody

Sposób przygotowania:

Cos na wiosne..?....zupa typowo Wiosenna
Skrzydelka ugotowac w 7 szklankach osolonej wody.Wywar odcedzic,wlac maggi,wlozyc obrana i rozdrobniona wloszczyzne,swiezy lub mrozony groszek[jesli dodajecie konserwowy,to najlepiej jest dodac go na 2-3 minut przed zdjeciem zupy z ognia],oraz pieczarki pokrojone w plasterki i podsmazone na oliwie. Po 10 minutach gotowania wsypac oplukany ryz i gotowac jeszcze przez 20 minut. Mieso z ugotowanych skrzydelek pokroic i wlozyc do garnka. Na talerzach zupe obficie posypac zieleninka! SMACZNEGO!!! :)

Tagi:

coś ryż