katarzynka455

katarzynka455

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1337]

Cukinia z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczne połączenie pieczarek z cukinią. Dobre jako dodatek do obiadu i smaczne też z kromką pieczywa.

Cukinia z pieczarkami

Składniki:

Cukinia z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Cukinia z pieczarkami
Cukinie obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i drobno kroimy. Pieczarki kroimy dowolnie.

Na rozgrzanym oleju w garnku do smażenia podsmażamy cebulę i pieczarki. Dodajemy przygotowaną cukinię i polewamy troszkę wodą i dusimy. Dodajemy przyprawy i doprawiamy solą pieprzem i koncentratem.

Dusimy do momentu aż cukinia zacznie się rozpadać.