patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Mini tarty z cukinią i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne tarty z ciasta francuskiego z pieczarkami i delikatną cukinią z serem żółtym tartym. Idealnie smakuje z sosem czosnkowym.

Mini tarty z cukinią i pieczarkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mini tarty z cukinią i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Mini tarty z cukinią i pieczarkami
Ciasto lekko rozwałkowuję. W ciasta wycinam 10 kwadratów. Każdy kwadrat smaruję koncentratem pomidorowym a następnie posypuję serem żółtym tartym.

Pieczarki i cukinię obieram kroję w kostkę. Posypuję solą i pieprzem oraz niedźwiedzim czosnkiem.

Brzegi kwadratów zawijam do środka. Kwadraciki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Piekę ok 30 minut w 180 stopniach. Podaję z ulubionym sosem.  
Mini tarty z cukinią i pieczarkami
Wszystkie składniki kładę na ciasto. Brzegi zawijam do środka.