Sposób przygotowania:
Cebulowa pizza z cukinią i pieczarkami
Drożdże pokruszyć, wymieszać z cukrem i ciepłym mlekiem. Wlać wodę mineralną, wsypać przesianą mąkę, wymieszać i odłożyć w ciepłe miejsce na 10 minut. Następnie dodać sól, usmażoną cebulę i oliwę z oliwek, wyrobić. Ciasto wyłożyć na posypaną mąką stolnicę, uformować krążek i ułożyć na desce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić w ciepłym miejscu na 10-15 minut.
Podrośnięty krążek posmarować ketchupem z ziołami, ułożyć pokrojone pieczarki, cukinie i boczek. Oprószyć solą i kolorowym pieprzem. Na wierzchu ułożyć pokrojony w pół plasterki ser salami.
W między czasie włączyć piekarnik na 250 stopni i rozgrzać kamień do pieczenia pizzy. ( około 15 minut). Przygotowaną pizzę zsunąć z papieru na rozgrzany kamień i włożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Piec około 5-7 minut. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.
Podrośnięty krążek posmarować ketchupem z ziołami, ułożyć pokrojone pieczarki, cukinie i boczek. Oprószyć solą i kolorowym pieprzem. Na wierzchu ułożyć pokrojony w pół plasterki ser salami.
W między czasie włączyć piekarnik na 250 stopni i rozgrzać kamień do pieczenia pizzy. ( około 15 minut). Przygotowaną pizzę zsunąć z papieru na rozgrzany kamień i włożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika. Piec około 5-7 minut. Podawać z ketchupem lub sosem czosnkowym.