kazik121212

kazik121212

Kucharz
[Przepisów: 7]

czernina

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Gotujemy rosół z kaczki

czernina

Składniki:

czernina

 

  • 1/2 kaczki
  • 200 ml krwi z kaczki
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 łyżki śmitany
  • ocet winny
  • kilka suszonych śliwek
  • 2 łyżki mąki
  • 2 kg ziemniaków
  • kośtka rosołowa winiary
  • sól,pieprz, wegeta, ziarenko smaku,cukier

Sposób przygotowania:

czernina
Gotujemy rosół z kaczki razem ze śliwkami na koniec dodajemy wymieszaną krew z octem, mąką i śmietaną. Ziemniaki gotujemy oddzielie. Czernina ma być słodko kwaśna. Podajemy z ziemniakami doprawiamy do smaku. Dlamnie bomba