Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Czerwona kapusta kiszona z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Kapusta czerwona kiszona to świetny dodatek do dania z mięsem

Czerwona kapusta kiszona z jabłkami

Składniki:

Czerwona kapusta kiszona z jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta kiszona z jabłkami
Jabłka umyć, usunąć nasiona, pokroić w plastry, kapustę drobno poszatkować. Jabłka i kapustę wymieszać ze zmielonymi goździkami, pieprzem i solą, włożyć do kamiennego garnka, dokładnie przycisnąć, przykryć talerzem. Po upływie 4-5 dni, przebić do dna w kilku miejscach i pozostawić jeszcze na 7 dni. Następnie kapustę przełożyć do słoików, zakręcić zakrętki, pasteryzować przez 15 minut. Przechowywać w chłodnym miejscu.