Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Czerwona kapusta z cebulą i jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Kapusta czerwona z cebulą i jabłkami to super dodatek do dania z mięsem.

Czerwona kapusta z cebulą i jabłkami

Składniki:

Czerwona kapusta z cebulą i jabłkami

 

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z cebulą i jabłkami
Oczyszczoną kapustę poszatkować. Do rondla wlać olej, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać poszatkowaną kapustę, wlać 2-3 łyżki wody i dusić pod przykryciem. Gdy kapusta będzie pół miękka dodać obrane i utarte na tarce o dużych oczkach jabłko, sól, pieprz, dusić do miękkości. Przyprawić do smaku sokiem z cytryny, podawać na ciepło.