Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Czerwona kapusta z żurawiną:

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Bardzo smaczna odmiana czerwonej kapusty o winno- owocowym smaku .

Czerwona kapusta z żurawiną:

Składniki:

Czerwona kapusta z żurawiną:

 

  • ¼ główki kapusty ( takiej średniej wielkości )
  • 2 czubate łyżki konfitury z żurawiny ( mało słodkiej )
  • 1 łyżka octu winnego ( jabłkowego lub wiśniowego )
  • sól
  • cukier
  • pieprz mielony
  • 2 łyżki masła

 

Sposób przygotowania:

Czerwona kapusta z żurawiną:
Kapustę drobno uszatkować. Zalać osoloną ( 1 łyżeczka soli ) wodą .Gotować 30 minut .Odcedzić .W rondlu rozpuścić masło. Włożyć kapustę .Dodać konfiturę z żurawiny , ocet i dusić mieszając 15 minut. Doprawić do smaku solą , pieprzem i jeśli trzeba cukrem .