jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Deser lodowy z ryżowym motylkiem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wiosenny deser lodowy ze słodkim, ekstra cieńkim motylkiem wafelkowym Good Food.

Deser lodowy z ryżowym motylkiem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Deser lodowy z ryżowym motylkiem

 

  • Na 2 porcje:
  • 2 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • lukier różowy do dekoracji
  • (cukier puder utarty z odrobiną soku wiśniowego)
  • 4 kostki stopionej czekolady do dekoracji motylka
  • 1 kiwi
  • 1 mango
  • kawałek banana
  • 1 wafelek czekoladowy
  • 2 gałki lodów striacciatella
  • 1/3 szklanka cukru trzcinowego (lub wg uznania)
  • 1/2 tabliczki czekolady deserowej
  • 2 łyżki mleka
  • 2 łyżki posiekanych orzeszków włoskich

Sposób przygotowania:

Deser lodowy z ryżowym motylkiem
Wafle przecinamu na pół i ozdabiamy czekoladą i lukrem w deseń skrzydeł motyla.Wafelkę przecinamy na pół, by zrobić z niego tułów motylka.Obieramy owoce i kroimy w plasterki.Banana kroimy skośnie , i układamy na nim motyla z wafli i wafelkowego tułowia.Z plasterków mango układamy płatki kwiatka, a w środku umieszczamy gałkę lodów.Listki wycięte z kiwi dekorują nasz wiosenny deser lodowy
Deser lodowy z ryżowym motylkiem
smacznego!
Deser lodowy z ryżowym motylkiem
Etap 2

Tagi:

lody czekolada